Trojica rómskych násilníkov z obce Banské skončila v cele policajného zaistenia

07.10.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 6. októbra (TASR) - Na násilnícke chúťky doplatili dnes traja muži z obce Banské vo Vranovskom okrese, ktorí v stredu večer v rodinnom dome...
Vranov nad Topľou 6. októbra (TASR) - Na násilnícke chúťky doplatili dnes traja muži z obce Banské vo Vranovskom okrese, ktorí v stredu večer v rodinnom dome v obci Vechec prepadli 84-ročného dôchodcu.

Policajný vyšetrovateľ obvinil 36-ročného muža, jeho 15-ročného syna a ich 25-ročného spoločného kamaráta z trestného činu lúpeže a porušovania domovej slobody.
Spomínaná násilnícka partia pod vplyvom alkoholu chcela vykradnúť rodinný dom, pričom ich prekvapil starček, ktorý rozsvietil svetlo v interiéri. Lúpežníci utiekli na dvor, ale po tom, čo dôchodca vchodové dvere otvoril, Rómovia sa do domu vrátili. Starca začali v spálni domu biť, kopali ho a ohrozovali nožmi. Našťastie duchaprítomný sused zistil, že v dome nie je všetko v poriadku a privolal vranovskú policajnú hliadku. Tá mužov zadržala pri čine a zaistila aj ukradnuté veci a predmety, ktorými dôchodcu ohrozovali. Ten je hospitalizovaný vo vranovskej nemocnici s poliklinikou. Zo zranení sa bude liečiť minimálne 28 dní.
Obvinení muži sa nachádzajú v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do väzby.
TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.
 

Vyberte región

mark